Fă un Bine!

Alege un serviciu de curățenie și fă diferența în viața cuiva!
Suntem singurii din România care curățăm tapițerii auto și de mobilier care Donăm 5% din încasări pentru cauze nobile.

Cum funcționează?

Când plătești serviciul de curățare tapițerii, alegi și cauza la care vrei să direcționăm 5% din suma încasată.
Noi vom efectua lunar plata sumelor respective în conturile ONG-urilor/ Fundațiilor respective, apoi vom posta ordinele de plată pe site.

Cauze pentru care donăm 5% din Încasări

Ajutați Copiii cu Autism

DESPRE AUTISM

Ce este tulburarea de spectru autist (TSA)?

Tulburarea de spectru autist (TSA), sau autismul este o tulburare de dezvoltare care afectează comunicarea socială și interacțiunea unei persoane.
De asemenea, persoanele cu TSA, au comportamente repetitive, interese și activități limitate.
Aceste caracteristici se încadrează într-un “spectru ” variind de la o afectare ușoară până la una severă. În timp ce o persoană poate avea simptome care afectează major capacitatea sa de a efectua activităţile de zi cu zi, alta poate avea doar diferențe moderate, ușor vizibile și puține, deficiențe funcționale.
Tulburarea devine evidentă în primii 3 ani de viaţă, cauzele fiind necunoscute.

Incidenţa tulburărilor din spectrul autismului a crescut în mod alarmant.
Conform statisticilor internaţionale, 1 din 88 de copii este afectat (Center for Disease Control and Prevention, 2008).
În România nu există statistici oficiale referitoare la numărul cazurilor de autism, dar se estimează că aproximativ 30000 de copii sunt afectati.
Având în vedere gravitatea acestei tulbuări, necesitatea abordării copiilor cu autism prin metode terapeutice speciale, care să permită stabilirea interacțiunii cu copilul, devine imperioasă.

Cauzele autismului

Deşi există numeroase cercetări pe acest subiect, încă nu se cunosc exact cauzele exacte care provoacă autismul.
Comunitatea ştiinţifică ia în calcul o serie de factori genetici, biologici și de mediu. Așa cum există diferite niveluri de gravitate,  asa exista, probabil, și diferite cauze în autism.
Copilul cu autism poate avea comportamente în exces (autostimulare, automutilare, agresiune, hiperkinetism, comportamente obsesive, comportamente stereotipe), dar şi comportamente deficitare (limbaj, abilităţi sociale, abilităţi de joacă, abstractizări şi autonomie personală), scopul terapiei fiind acela de a descreşte comportamentele excesive, de a creşte comportamentele deficitare şi de a modela altele noi.

Caracteristicile autismului

Persoanele care sunt afectate de autism prezintă simptome sau dificultăți în următoarele 3 arii principale:
Interacțiunea socială
Limbajul ca mijloc folosit în comunicarea funcțională
Preocupările sau comportamentele repetitive

Fiecare caz este  unic, practic, nu există doi copii cu  autism cu manifestări identice.

Recuperarea copilului cu TSA

Autismul nu se vindecă, dar, prin terapie, copilul poate să achiziţioneze abilităţile lipsă sau slab dezvoltate şi poate fi învăţat comportamente adecvate. Terapia vizează comportamentele şi se adresează tuturor ariilor de dezvoltare: cognitiv, motric, social, autonomie, comunicare şi limbaj. Fiecare copil care face terapie are un anumit progres, în funcţie de: nivelul copilului pe diferite arii, numărul de ore de terapie, dar mai ales colaborarea părinţi – specialişti. Deşi există metode generale de intervenţie pentru problemele copilului cu TSA, terapia se face după un plan de intervenţie personalizat, în funcţie de nevoile şi specificul copilului!

Încurajăm toți părinții să caute soluțiile cele mai potrivite pentru copiii lor, cu iubire și încredere să le fie alături și să se bucure chiar și de cele mai mici progrese făcute de aceștia.

“NU ESTE NIMIC ÎNTR-O OMIDĂ, CARE SĂ VĂ SPUNĂ CĂ VA DEVENI UN FLUTURE” R. BUCKMINSTER FULLER

Și Cățeii au suflet - Reabilitare Canină

DOGS ON HILLS 

Reabilitare Canină

”Să faci lucruri mărunte cu multă iubire și dacă aduni mic cu mic în care pui mult suflet, știi că ești pe drumul cel bun.
Să te bucuri de fiecare pas și să nu te gândești la tot drumul deodată, fiindcă te copleșește. Pas cu pas, pas cu pas.
În asta credem noi, așa facem noi reabilitare comportamentală canină.
Am pornit de la o idee, am mers încet, încet, cu multă iubire și cu mult suflet, convinși că facem ce trebuie.
Drumul a fost greu, piedici multe, prieteni care ne-au lăsat pe drum și prieteni noi care ne-au întins o mână de ajutor atunci când ni se părea că ne-am rătăcit.
Credem în ce facem și știm că orice cățel poate fi reabilitat – așa am început să strângem mic cu mic să facem rost de capital social pentru a da drumul asociației.
După 2 ani de muncă non-stop, fiindcă i-am avut alături pe prietenii noștri – Kalai Renata și Kalai Claudiu – cei care au adoptat primul cățel de la noi – pe Kimmi, pe familia noastră și pe Cristina Petre care ne-a ajutat cu actele pro bono – așa e ea: un suflet minunat, care salvează câini și crede în oameni, am reușit să căpătăm și formă legală.
Să ne fie mai ușor pentru ei, pentru cățeii noștri.
Am strâns la pușculiță mic cu mic, fiindcă cheltuielile noastre de zi cu zi sunt mari.
Și fiindcă noi ne bucurăm de tot ce facem, am făcut filmulețul ăsta să îl împărțim cu voi: mic cu mic face mare și e nevoie de noi toți.
Și să nu uităm: e absolut vital să îți placă ce faci. Noi iubim cățeii și ne simțim privilegiați să putem face ce ne place: reabilitare comportamentală canină aici la noi – Asociația Dogs on Hills.
Filmulețul l-am făcut ca să vă arătăm că suntem încă niște copii care fac lucruri mici cu iubire mare și că ne distrăm în timp ce facem ce ne place mulțumită vouă, oamenilor frumoși!”

Donații

Donație pentru Iulie 2019

Clienții au ales să donăm procentele promise pentru copiii cu autism. Vă mulțumim!

Donație pentru August 2019

Clienții au ales ca donațiile să meargă tot pentru copiii cu autism. Vă mulțumim!

Donație Noiembrie 2019

Clienții au ales să donăm procentele promise pentru copiii cu autism. Vă mulțumim!

Donație Decembrie 2019

Donațiile au mers pentru copiii cu autism. Vă mulțumim!

Donează și tu. Pentru copii, fiecare ban contează.

Poți dona orice sumă vrei și/sau poți redirecționa 2% din impozitul pe salar (Persoane Fizice), 2% din impozitul pe venit, sau 20% din impozitul pe profit (Persoane Juridice). Partea bună e că în loc să trimiși tot impozitul la stat, lași o parte pentru tratarea copiilor cu autism.

Îți mulțumim anticipat.

Detalii despre modul în care poți ajuta copiii cu autism găsești aici:

http://autismtransilvania.ro/donate

Donează și tu pentru reabilitarea și îngrijirea animalelor maltratate.

Poți dona orice sumă vrei și/sau poți redirecționa 2% din impozitul pe salar (Persoane Fizice), 2% din impozitul pe venit, sau 20% din impozitul pe profit (Persoane Juridice). Partea bună e că în loc să trimiși tot impozitul la stat, trimiți o parte pentru îngrijirea și reabilitarea animalelor maltratate.

Îți mulțumim anticipat.

Detalii despre modul în care poți ajuta copiii cu autism găsești aici:

https://www.facebook.com/pg/dogsonhills/about/?ref=page_internal